Det är höstlov och snart Halloween. Moa och Margot tar bussen till moster My och Kärran. Trutviken är annorlunda nu, inte som det var på sommaren. Det är grått och lite ödsligt ...

En dag hittar tjejerna ett brev i brevlådan. Meddelandet i kuvertet lyder: "Det här är ingen lek det är på allvar. Möt mig på kyrkogården. Om ni vågar. "

De smyger iväg till kyrkogården, det är sen eftermiddag och lite dimma. De hör ljud, någon som hoar. De ser en läskig figur bakom en gra

vsten. Tjejerna blir livrädda. De blundar och Margot ber hajtanden att den läskiga figuren ska försvinna ... När de väl kommer tillbaka till huset bjuder Moster My på spökbakelser. Hon har fått en beställning på en kartong wienerbröd. Nästa dag efter frukosten ska Moa och Margot leverera wienerbröden till den mystiska Fyren. Ju närmare Fyren de kommer desto mer mystisk verkar den. När tjejerna står på trappan och ringer på dörrklockan är de redan lite rädda.

En man öppnar. Han visar tjejerna att han precis har tappat fingret. Pekfingret är avhugget och ligger i en tändsticksask fylld med blodfläckad bomull. Vad är det för en läskig man?

 

Recensioner

Ur Västerviks-Tidning:

"Det är höstlov och storasyster Moa och lillasyster Margot är på väg till moster My i Trutviken. Moster My och hennes sambo Kärran har det bästa bageriet i Trutviken, och när Moa och Margot är där brukar de få uppdrag att lämna wienerbröd åt folk. 

En dag ska systrarna leverera wienerbröd till en kille som bor i fyren, killen visar ett tricks för dem som skrämmer dem. Han visar hur tricket fungerar och bjuder dem sedan på korv. Moa och Margot upplever många roliga saker i Trutviken.

Boken var väldigt bra, det händer många spännande saker."

Ur Nerikes Allehanda - läs här


Ur Kvällsposten - läs här 

 

 

Illustratör: Anna Höglund

Läsålder: 6-9 

ISBN: 978-91-29-67667-9